Solen skiner och valaffischer på plats. Vid varje möte och samtal med väljare blir jag för egen del allt mer övertygad om att det är här valet kommer att avgöras. Ungefär på den här punkten, platsen. Kampen står här, vid den här busshållplatsen. Vägvalet som handlar om landsbygden, dess resurser med yta och det gröna, om dess möjligheter och initiativkraft, om solen, vinden och växtligheten. För bakom mig rullar tankbilarna med bensin, diesel och olja från Preem.

Preem jobbar med att ersätta fossil olja med restprodukter från skogen och med utveckling av vätgas för att kunna lagra energin från solen och vinden. Men det finns motkrafter till allt det här – de som tror att landsbygdens kamp är att fortsatt beroende av fossilt från skurkstater. Nej, utvecklingen går i en rasande takt, företagen vill omställning, för klimatet och för att använda svensk råvara. Med mer energi från solen, vinden och från det gröna skapar vi utveckling i hela landet. Vi behöver omställning som ger fortsatt tillväxt.

Not: den här anläggning är byggt på en gammal idrottsplats, jag arrenderar 12 paneler och de ger mig en rabatt på elräkningen med 300-500 kr i månaden. Buskaget framför affischen är trafikverkets ansvar, här går nämligen Lysekilsbanan som inte varit trafikerad på dryga 20 år. Dags att fatta beslut om nedläggning så att vi kan få en cykelbana här.

Share This