På lördagen var det utfrågning av partiledarkandidaterna. Jag var på plats i Stenungssund.

Nu har de tre kandidaterna som aspirerar på att bli Centerpartiets nya partiledare gett sig ut på turné genom landet för att berätta om sina framtidsvisioner för centerrörelsen och för svensk politik. Först ut var ett stopp i Västsverige.

Centerpartiet väljer ny partiledare efter Annie Lööf i februari nästa år, och de tre som kandiderar till posten ärDaniel Bäckström från Säffle, Elisabeth Thand Ringqvist från Stockholm och Muharrem Demirok från Linköping. I helgen samlades 130 medlemmar i Stenungssund för att lyssna och ställa frågor till kandidaterna.

Maria Andersson, ordförande för Centerpartiet i Lysekil var på plats vid utfrågningen som var på lördagen i Stenungssund.

  • Centerpartiets politik ska svara upp på de problem som människor möter i sin vardag och vi ska vara en stark kraft i hela landet, säger Maria Andersson. De tre kandidaterna jag mötte i helgen står stadigt i våra värderingar och är alla tre mycket olika, men likväl starka kandidater
  • Nu ger sig partiledarkandidaterna vidare på sin turné till Piteå och därefter till Alvesta och Stockholm. Den 2 februari 2023 kommer centermedlemmar från hela Sverige att resa till Helsingborg för att välja ny partiledare. Samtliga av partiledarutfrågningarna går att se på Centerpartiets hemsida.
Share This