Under helgens nomineringsstämma på Nuntorp Gård i Brålanda fastställde Centerpartiet i Fyrbodal sina valsedlar inför region- och riksdagsvalet nästa år. Riksdagslistan toppas av Anders Dahlberg bördig från Rörvall strax utanför Brastad och på plats två till regionfullmäktige ses Maria Andersson, även hon från Brastad.

Efter två mandatperioder i riksdagen väljer Centerpartiet i Fyrbodals nuvarande riksdagsledamot Fredrik Christensson från Lysekil att lämna över stafettpinnen. I helgen blev det klart att det blir Anders Dahlberg som söker väljarnas förtroende att företräda partiet i riksdagen.

  • Jag är oerhört glad och stolt över att stå överst på riksdagslistan och få företräda Centerpartiet, säger Anders Dahlberg. Att få vara en del i att driva den gröna liberala politiken som Sverige behöver ska bli väldigt roligt. Vi är ett bra lag som nu ska leda Centerpartiets valrörelse framåt.

Elisabeth Johansson, från Strömstad ses i valet 2022 på plats två på valsedeln till riksdagen och Jannice Larsson från Tanum står på plats tre.

På andra plats till regionfullmäktige står Maria Andersson som idag är politisk sekreterare inom Västra Götalandsregionen och med lång erfarenhet av regionpolitiken.

– Västra Götalandsregionen frågor med näringsliv, jobb, tillväxt och infrastruktur ligger mig närmast tillsammans med att utveckla den nära vården. Att nu få möjlighet att företräda Centerpartiets väljare i Lysekil med omnejd är hedrande, säger Maria Andersson.

Peter Heie från Strömstad toppar listan till regionfullmäktige och Kenneth Gustavsson från Dals-Ed står på plats tre.

Share This