Du är inte ensam. Det verkar som att höger eller vänster är nutidens stora fråga, i Lysekil, Västra Götaland och Sverige.

Vill du inte heller att politiken ska tippa över kanten vare sig till höger eller vänster? Polariseringen leder oss bort från varandra, vilket är både tragiskt och farligt men också konstigt. Partierna är egentligen överens om ganska mycket ändå blir det så förlamat för att partierna står på var sin sida och pekar finger.

Centerpartiet är ett borgerligt liberalt parti som inte vill att politiken ska kantra. Vi vill att vi ska ta oss framåt. Vi vill få saker gjorda. Samhället har stora utmaningar; elbrist, klimatet, krig i Europa, brottsligheten, företagsklimatet, jobben, ungdomar som slås ut i tidiga år, integrationsutmaningen, skatterna, landsbygden, bostadsbristen mm.

Centerpartiet tror inte på de enkla lösningarna. Vi tror inte på polariseringen. Vi måste istället lösa utmaningarna tillsammans. Vi vill bort från sätter att peka finger-oavsett om det är från vänsterns förbudssamhälle eller från högkantens vilja att dela in människor i ”vi och dom”. 

Politiken ska visa handlingskraft inte peka med pekpinnar. Klimatutmaningen är allt för stor för stor för att polarisera i ett vi mot dom. Vi måste framåt tillsammans med företag, offentlig sektor och alla privatpersoner som vill ställa om för att klara klimatutmaningen. Vi ska inte tvinga människor att äta viss mat eller sluta köra bil. Vi vill i stället underlätta för människor att göra sitt bästa. Sedan ska politiken orka att skapa regler att den som kan fylla tak med solceller eller vindkraft där det blåser som mest. Vi vill öppna för möjligheterna i stället för att bygga regelverk med hinder.

Vi vill förbättra företagsklimatet och underlätta för föreningslivet– det gör vi genom dialog och inte genom att ställa oss i var sitt hörn av politiken. Vi tror att vi ska frigöra landsbygdens potential. Rensa i regelverk och bort med pekpinnar. DÅ kan vi bygga fler bostäder och säkra landets matförsörjning.

Hur förbättrar vi vägar, broar och tidtabeller bussar och båtar. Jo genom att föra samtal för att och skapar enighet för att ställa krav på en bättre infrastruktur. Vi kan ha olika ingångar men det är först när vi samtalat om möjliga lösningar som vi får till förbättringar.

Men när politiken blir för polariserad så kantrar den och inget blir gjort. Det är därför vi står i mitten för vi vill få saker gjorda. Vi säger inte att det är lätt att kompromissa och visa handlingskraft. Bara att det är nödvändigt för att klara av de utmaningar vi står inför.

Vi är ett liberalt parti som står stadigt i mitten. Vi tror inte på en politik som kantrar varken åt höger eller vänster. Centerpartiet tror på människan förmåga och företagandet kraft.   

Därför går vi till val som ett självständigt liberalt parti, som har rötterna i företagsamhet och ett starkt socialt patos. Tänker du som jag?

Rösta för handlingskraft på ett liberalt mittenparti med rötterna i myllan som ta sig an samhällets stora utmaningar oavsett om de löses bäst i kommun, region eller riksdag.

Maria Andersson, regionkandidat Västra Götaland och kommunkandidat, Lysekil.

Share This